Antioxidanten

Wat zijn antioxidanten en wat doen antioxidanten?
Sommige vitaminen, mineralen en bioactieve stoffen uit groente en fruit noemen we als verzamelnaam ook wel antioxidanten. De naam zegt iets over de invloed die deze stoffen in je lichaam hebben. Antioxidanten dragen bij aan de bescherming van lichaamscellen zodat ze niet oxideren. Op deze manier beschermen antioxidanten onze gezonde cellen en weefsels tegen invloeden van buitenaf zoals (lucht)vervuiling en Uv-straling. Antioxidanten zijn dus vrije-radicalen vangers, die het natuurlijke afweersysteem van je lichaamscellen een handje helpen. Niet voor niets bevatten best veel van onze producten deze waardevolle antioxidant stoffen.

Welke voeding is rijk aan antioxidanten?
Van groente en fruit is bekend dat ze antioxidanten bevatten. Vooral exotisch fruit bevat veel antioxidanten. Bessen, broccoli, druivenpitten, groene thee en allerlei kruiden en specerijen zijn eveneens rijk aan deze waardevolle antioxidant stoffen.

Welke antioxidanten zijn er?
De voedingsstoffen vitamine C en E, selenium, koper, mangaan en zink staan bekend om hun antioxidant werking. In je lichaam werken verschillende antioxidanten samen. Daarom kun je het beste kiezen voor variatie in antioxidanten uit voeding. Je kunt je voeding natuurlijk ook aanvullen met antioxidanten uit supplementen. Om jou te helpen in je keuze, hebben we onze belangrijkste antioxidant supplementen hieronder op een rij gezet.