Wouter Poleij

Sport: Karten
 

Yep, ik ben Wouter en helemaal hilarisch van Karten. Karten is geen hobby van mij, nee het is een passie. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Het begon gewoon met een leuk uitje, samen met mijn neef Jereny. Het was augustus 2015 (ik was toen 9) en ik had nog nooit gekart. Nou … ik moet zeggen er ging een wereld voor me open. Vanaf die dag was ik ermee besmet. Ja echt ik was besmet met een virus dat karten heet.

De allereerste heat reed ik in Kart Centre Roosendaal samen met mijn neef. Maar een week later was ik er al weer en ben op aanraden van Corné Snoep begonnen met lessen en trainen. Corné Snoep is ook degene die mij alles heeft geleerd. En al gauw reed ik mee met de eerste wedstrijden bij de Kids.

Bij de kids heb ik in Roosendaal alles gewonnen. Ook met de Dutch Open Kart challenge kids heb ik alles gewonnen en werd ik in 2016 kampioen. Daarna ben ik naar de grote karts gegaan en met gewicht gaan rijden. Nu rij ik alle wedstrijden op gewicht van 70 kg tot 95 kg. Dat betekent soms 50 kg lood extra in mijn stoel. Maar ach dat mag de pret niet drukken.

Ik mag met heel veel trots zeggen dat ik inmiddels ook kampioen ben bij de NKH (nederlands kampioenschap huurkarts) kids, catogorie Rookies (en tweede algemeen klassement). Kampioen dus bij de DOK (dutch kampioenschap kart challenge) kids. Daarnaast ben ik ook kampioen P.I.K.C (Pools Indoor Kart Championship) kids tot 13 jaar.

Dit jaar ga ik meer dan 50 wedstrijden rijden.

Individueel:
*Europees indoor Kart championship junioren (op 90kg tussen de volwassenen) tot 16 jaar.
*Formula karting Leightweight. (Op 65 kg) Binnen en buiten banen in België en Nederland.
*Nederlands Kampioenschap Huurkarts (NKH) kids (op 55 Kg) op buiten en binnen banen.
*Young Kart Contest ( junioren tot 16 jaar) en catogorie (tot 13 jaar) op 70 kg kart Centre Roosendaal.
*Pools Indoor Kart Championschip (P.I.K.C) op 90 kg junioren.

Groetjes Wouter Poleij

Afbeelding