Ongemakken rondom de menstruatie

Chagrijnig, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen

Ben je in de week, soms zelfs twee weken, voor je menstruatie chagrijnig en prikkelbaar? Heb je last van stemmingswisselingen? Zijn je borsten gezwollen en heb je een onweerstaanbare trek in chocolade en alles dat zout en vet is? Allemaal verschijnselen die zich voor de menstruatie kunnen aandienen en die je erop wijzen dat je menstruatie daadwerkelijk in aantocht is. Bijna de helft van alle vrouwen ervaart dergelijke verschijnselen in meer of mindere mate.

Het zal je niet verbazen dat dit alles te maken heeft met je hormoonhuishouding. Overgewicht kan een rol spelen en ook het gebruik van de anticonceptiepil heeft zo zijn invloed op je natuurlijke hormoonbalans. Je staat er misschien niet zo bij stil, maar we komen bovendien dagelijks in aanraking met allerlei stoffen in onze omgeving die een aandeel kunnen hebben. Stoffen in bepaalde huidverzorgingsproducten bijvoorbeeld. Maar ook stoffen in de voeding, zoals bestrijdingsmiddelen en allerlei kunstmatige toevoegingen. Al deze stoffen die ons lichaam van nature niet kent, kunnen je hormoonhuishouding beïnvloeden.

Helaas is het vandaag de dag niet mogelijk om deze stoffen helemaal te vermijden. Maar voor een evenwichtige hormoonbalans is het wel belangrijk dat je er zoveel mogelijk rekening mee houdt. Met het gebruiken van huidverzorgingsproducten op natuurlijke basis en een gezond en eerlijk (biologisch) voedingspatroon zet je een mooie stap in de goede richting. En er zijn best veel dingen die je daarnaast ook nog kunt doen voor een natuurlijk verloop van je menstruatie en een evenwichtige hormoonbalans. New Care Supplements helpt je daar graag bij.

De overgang

Een nieuwe levensfase

Tijdens de overgang begin je als vrouw aan een nieuwe levensfase. In deze periode verandert er veel in je lichaam. Je hormonen veranderen en je lichaam gaat op zoek naar een nieuwe balans. Door veranderingen in je hormonen kun je overgangsverschijnselen ervaren. De verschijnselen kunnen zowel lichamelijk als mentaal zijn. Wat je precies ervaart, kan voor iedere vrouw anders zijn.

Er wordt nog niet heel vaak gepraat over de overgang. Dat is jammer, want er zijn in Nederland meer dan één miljoen vrouwen in de overgang. New Care is er om deze vrouwen te ondersteunen. Met natuurlijke producten en ingrediënten die met zorg zijn geselecteerd om het lichaam te ondersteunen bij alle aspecten van de overgang. Of het nu gaat om overgangsverschijnselen, zoals opvliegers, nachtzweten en stemmingswisselingen, het behouden van je natuurlijke gewicht, je energieniveau en vitaliteit, je geheugen en concentratie of je stressbestendigheid, New Care Supplements is er voor jou.

Voor meer informatie over het gebruik van voedingssupplementen tijdens de overgang of bij ongemakken rondom de menstruatie kun je hier ons boekje ‘Speciaal voor vrouwen van alle leeftijden’ downloaden. Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

T: 085 222 00 18
E: advieslijn@new-care.nl

De volgende voedingssupplementen van New Care kunnen goed worden ingezet: