Samantha van Lokven

Geboortedatum: 17-02-1995
Sport: Karate – discipline kata
Sportschool Raymond Snel Leeuwarden
Belangrijkste resultaat: 7-voudig Nederlands kampioen op rij en World Cup kampioen

 

Mijn naam is Samantha van Lokven en ik ben op mijn 6e begonnen in Tilburg met karate. 5 jaar geleden heb ik de keuze gemaakt om echt op hoger niveau te gaan trainen in Leeuwarden, daar zit naar mijn mening de beste trainer van Nederland. Ik ben dus officieel op mijn 18e begonnen met kata als topsport. Dit is mijn grootste passie. Ik kan er echt mijn energie in kwijt. Ook staat bij mijn plezier echt voorop. Ik ben ook een grote perfectionist en in deze sport komt dat super goed van pas. Ik train 5 tot 6 keer per week, 2x per dag. Iedere dag heb ik kata training, daarin werk ik echt aan mijn techniek en performance. Daarnaast doe ik nog krachttraining erbij en interval/stabiliteitstraining. Dit is belangrijk omdat ik op veel punten wordt beoordeeld tijdens mijn wedstrijden. Kata is een schijngevecht tegen een of meerdere denkbeeldige tegenstanders.

Ik heb al veel mooie toernooien mee mogen maken en kan met trots zeggen dat ik 7-voudig Nederlands kampioen op rij ben en World Cup kampioen ben geworden. Mijn doel en focus ligt op de Europese en Wereldkampioenschappen om daar een mooie medaille binnen te halen.

Ben nu geselecteerd om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen senioren 2018 welke zal plaatsvinden in november te Madrid.

Wat mijn voedingspatroon betreft, eet ik gezond en ben bewust met mijn lichaam bezig. Ik wil optimaal presteren en neem ter ondersteuning de krachtige voedingssupplementen van NEW CARE voor betere sportprestaties!

Afbeelding