Samantha van Lokven

Geboortedatum: 17-02-1995
Sport: Karate – discipline kata
Sportschool Raymond Snel Leeuwarden
Belangrijkste resultaat: Oud World Cup kampioen en 8-voudig Nederlands kampioen op rij.

Mijn naam is Samantha van Lokven en ik ben op mijn 6e begonnen in Tilburg met karate. 7 jaar geleden heb ik de keuze gemaakt om echt op hoger niveau te gaan trainen bij Raymond Snel in Leeuwarden, hij is naar mijn mening de beste trainer van Nederland. Ik ben dus officieel op mijn 18e begonnen met kata als topsport. Dit is mijn grootste passie. Ik kan er echt mijn energie in kwijt. Plezier staat bij mij voorop. Ik ben ook een grote perfectionist en in deze sport komt dat super goed van pas. Ik train 5 tot 6 keer per week, 2x per dag. Iedere dag heb ik kata training om mijn technische en atletische vaardigheden te optimaliseren.

Daarnaast nog krachttraining en interval/stabiliteitstraining. Dit is belangrijk omdat ik op de wedstrijden naast bovengenoemde vaardigheden ook wordt beoordeeld op kracht, snelheid en balans. Ik heb al veel mooie toernooien mee mogen maken en kan met trots zeggen dat ik als oud World Cup kampioen, ook 8-voudig Nederlands kampioen op rij ben. Mijn doel en focus liggen op de Europese en Wereldkampioenschappen om daar een mooie medaille binnen te halen. Afgelopen Europees Kampioenschap 2019 senioren heb ik een 7e plaats behaald.

Wat mijn voedingspatroon betreft, eet ik gezond en ben ik bewust met mijn lichaam bezig. Ik wil optimaal presteren en neem ter ondersteuning de krachtige voedingssupplementen van NEW CARE voor betere sportprestaties!

Afbeelding