Sacha van Agt

Geboortedatum: 10-08-1994
Sport: Atletiek
Specialiteit: 100m & 200m sprint
Belangrijkste resultaten: Nederlands Kampioen 60m Junioren 2012, finaleplaats NK senioren 60m 2016, finaleplaats NK senioren 100m 2016.

Toen ik 12 jaar was ben ik begonnen met atletiek bij de plaatselijke atletiekvereniging in Veldhoven. In het begin trainde ik alle onderdelen omdat ik nog jong was en wilde ontdekken wat atletiek nou eigenlijk inhield. Al snel werd duidelijk dat de sprint echt iets voor mij was. Het geeft mij een kick om tijdens een sprint zo’n hoge snelheid te bereiken dat je voor je gevoel bijna over de baan vliegt. Na een paar mooie jaren in Veldhoven wilde ik wat hoger op. Ik besloot op mijn 17e om lid te worden bij Eindhoven Atletiek, om daar te gaan trainen in een sprintgroep onder leiding van Erwin Mortier waar ik nu nog steeds train.

Op dit moment train ik 6 dagen per week, dus ik ben veel op de atletiekbaan te vinden. Atletiek heeft mij gevormd tot wie ik nu ben en het is een groot onderdeel in mijn leven. Het is een echte passie en ik wil altijd het beste in mezelf naar boven halen, elke training mezelf verbeteren en daarmee op het hoogste niveau mee draaien in de sport.

Na een aantal mooie internationale juniorentoernooien meegemaakt te hebben met de nationale juniorenploeg 4x100m, wil ik deze lijn doortrekken bij de senioren. In 2016 maakte ik deel uit van de voorselectie 4x100m voor het EK en de Olympische Spelen, helaas waren mijn prestaties op dat moment niet goed genoeg om uiteindelijk mee te mogen naar deze toernooien. Mijn doel voor komende jaren is om elk jaar weer sneller te worden en daarmee op het hoogste podium wedstrijden te lopen met als ultieme doel de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. 

Afbeelding