Ruben Slot

Opgroeiend in een sportief gezin maakte ik al vroeg kennis met de Triathlon sport. Op 8-jarige leeftijd maakte ik mijn debuut bij de RunBikeRun in Dedemsvaart en de kids triathlon op de Alp D’huez. Beide keren met een mooie medaille. Op mijn vijftiende maakte ik de definitieve keuze voor de triathlon sport (en stopte met andere sporten) en begon ik mee te draaien bij de landelijke wedstrijden. Dit resulteerde in diverse overwinningen en podiumplekken bij een aantal NK’s.

Inmiddels draai ik mee in het juniorencircuit (16-19 jaar) waar ik als inmiddels (net) 18 jarige best wel aan de bak moet. Toch resulteerde dat in 2016 in een 3e plek bij het junioren circuit. Het afgelopen jaar (2017) heb ik me gericht op een aantal regionale en landelijke wedstrijden. Met een geweldig resultaat. Zo mocht ik de wedstrijden in Holten, Lemelerveld, Klazinaveen, Zwolle, Emmeloord, Ameland (Tri-Ambla) en Amsterdam (Bosbaan) op mijn naam schrijven. Niet alleen in mijn leeftijdsgroep, maar ook overall! Ook mocht ik mijn debuut maken in de eredivisie (het hoogste niveau in Nederland voor teamcompetities, in totaal zijn er 5 divisies). Als lid van het Cerberus team deed ik met diverse wedstrijden mee.

Trots ben ik op mijn kwalificatie voor het WK 2017, dat 17 september 2017 in Rotterdam plaats vond. Dit was mijn kennismaking met de internationale sport. Hier werd ik 25e (van de wereld!). 2018 wordt het jaar waarin ik de volgende stap wil zetten in het junioren circuit. Een podiumplaats bij het NK is mijn doel. Tevens wil ik verder doorbreken bij de internationale wedstrijden. Begin 2018 stond voor mij de kennismaking met de lange afstand op het programma. In januari deed ik mee met de halve triathlon in Israel; de Israman. Ik zwom en fietste met de pro's mee, maar moest toegeven bij het lopen en werd uiteindelijk 32e (en 4e in de categorie H18-24). Een resultaat waar ik trots op ben.

Na deze halve triathlon (1.9km zwemmen, 90km fietsen en 21km lopen) ga ik me voorbereiden voor het juniorencircuit, de NK’s en de internationale wedstrijden. Voor mijn leeftijdscategorie gaat het hierbij om de sprintafstand (750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen). Sinds kort maak ik deel uit van de Talent Ontwikkelingsgroep van de Nederlandse Triathlon Bond. Komend seizoen kom ik uit in de RunBikeRun series met Team Djopzz Duurzaamsport. Daarnaast doe ik mee met het Eredivisie circuit (hoogste niveau teamcompetitie) met team Cerberus.

 

Ruben Slot

Afbeelding