Pepijn Smits

Geboortedatum: 09-12-1996
Sport: Zwemmen
Specialiteit: Open water
Vereniging: NTC Eindhoven
Belangrijkste resultaat: Brons op World Cup Canada 2016

Mijn moeder was vroeger coach bij een zwemclub en zo kwam ik al heel vroeg in aanmerking met zwemmen. Toen ik vijf jaar was had ik al mijn diploma’s al, maar ik was te jong voor de meeste sporten. Daarom begon ik te zwemmen bij de zwemclub waar mijn moeder training gaf. Ik bleek er talent voor te hebben en ben sindsdien nooit gestopt.

Een paar geleden kwam ik erachter dat lange afstanden zwemmen en het zwemmen in open water mij het meeste trekt en hier ben ik ook het beste in. Het mooie van zwemmen in het open water is dat je buiten bent en een wedstrijd elke keer totaal anders is. Dit komt vooral door de verschillende omstandigheden, zoals wind, golven em watertemperatuur.

Mijn hoogtepunt tot nu toe is een 16e plek tijdens mijn EK-debuut afgelopen zomer op de Olympische afstand (10km) en een 3e plek tijdens de World Cup in Canada op de 10km afgelopen zomer. Mijn doel voor komend seizoen is een topprestatie neerzetten tijdens de Universiade eind augustus in Taipei (Taiwan) op de 10km en me te kwalificeren voor de EK in 2018.

Afbeelding