Hormonen in balans

Ongemakken rondom de menstruatie, chagrijnig, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen
Ben je in de week, soms zelfs twee weken, voor je menstruatie chagrijnig en prikkelbaar? Heb je last van stemmingswisselingen? Zijn je borsten gezwollen en heb je een onweerstaanbare trek in chocolade en alles dat zout en vet is? Allemaal verschijnselen die zich voor de menstruatie kunnen aandienen en die je erop wijzen dat je menstruatie daadwerkelijk in aantocht is. Bijna de helft van alle vrouwen ervaart dergelijke verschijnselen in meer of mindere mate.

Het zal je niet verbazen dat dit alles te maken heeft met je hormoonhuishouding. Overgewicht kan een rol spelen en ook het gebruik van de anticonceptiepil heeft zijn invloed op je natuurlijke hormoonbalans. Je staat er misschien niet zo bij stil, maar we komen bovendien dagelijks in aanraking met allerlei stoffen in onze omgeving die een aandeel kunnen hebben. Stoffen in bepaalde huidverzorgingsproducten bijvoorbeeld. Maar ook stoffen in de voeding, zoals bestrijdingsmiddelen en allerlei kunstmatige toevoegingen. Al deze stoffen die ons lichaam van nature niet kent, kunnen je hormoonhuishouding beïnvloeden.

Helaas is het vandaag de dag niet mogelijk om deze stoffen helemaal te vermijden. Maar voor een evenwichtige hormoonbalans is het wel belangrijk dat je er zoveel mogelijk rekening mee houdt. Met het gebruiken van huidverzorgingsproducten op natuurlijke basis en een gezond en eerlijk (biologisch) voedingspatroon zet je een mooie stap in de goede richting. En er zijn best veel dingen die je daarnaast nog kunt doen voor een natuurlijk verloop van je menstruatie en een evenwichtige hormoonbalans. New Care Supplements helpt je daar graag bij.

De overgang, een nieuwe levensfase
Tijdens de overgang begin je als vrouw aan een nieuwe levensfase. In deze periode verandert er veel in je lichaam. Je hormonen veranderen en je lichaam gaat op zoek naar een nieuwe balans. Door veranderingen in je hormonen kun je overgangsverschijnselen ervaren. De verschijnselen kunnen zowel lichamelijk als mentaal zijn. Wat je precies ervaart, kan voor iedere vrouw anders zijn.

Er wordt nog niet heel vaak gepraat over de overgang. Dat is jammer, want er zijn in Nederland meer dan één miljoen vrouwen in de overgang. New Care is er om deze vrouwen te ondersteunen. Met natuurlijke producten en ingrediënten die met zorg zijn geselecteerd om het lichaam te ondersteunen bij alle aspecten van de overgang. Of het nu gaat om overgangsverschijnselen, zoals opvliegers, nachtzweten en stemmingswisselingen, het behouden van je natuurlijke gewicht, je energieniveau en vitaliteit, je geheugen en concentratie of je stressbestendigheid, New Care Supplements is er voor jou.

Speciaal voor hormonale ongemakken hebben wij verschillende producten ontwikkeld die ondersteunend kunnen werken. Je vindt ze onderaan deze pagina. We geven wij je meteen een aantal handige tips mee voor je hormoonbalans die ondersteunend kunnen werken.

Tips voor je hormoonbalans
bij ongemakken rondom de menstruatie en de overgang

  1. Beperk het gebruik van cafeïne, drink maximaal twee kopjes koffie per dag.
  2. Begin je dag met een eiwitrijke maaltijd, zoals een omelet, yoghurt met fruit en noten of een lekkere smoothie, eventueel met wat extra proteïne poeder. Beperk het gebruik van snelle suikers (frisdranken, koekjes, aardappelen, witmeel producten).
  3. Eet voldoende vezels uit groente en fruit.
  4. Zorg dat je voldoende magnesium binnenkrijgt. Magnesium zit onder andere in cacao. Als je trek hebt in chocola, neem het er dan dus van. Kies wel voor rauwe chocolade of de extra pure chocola met minimaal 70% cacao.
  5. Gebruik de juiste vetzuren. Vetten waar je lichaam blij van wordt, zitten in noten, avocado’s, vette vis, olijfolie, roomboter en kokosolie.
  6. Beweeg. Het liefst een half uur op een dag, in de buitenlucht.
  7. Eet koolsoorten en andere kruisbloemigen, zoals broccoli, bloemkool, rode kool en witte kool.
  8. Pas op met zout, drink voldoende water en zorg voor je vochtbalans.
  9. Slaap lekker. Vermijd stressvolle situaties vlak voor het slapengaan. Kies juist voor ontspanning. Drink geen koffie, frisdrank of alcohol en leg je smartphone of iPad een uur voordat je naar bed gaat weg.
  10. Ter aanvulling ondersteun je je hormoonhuishouding met New Care Hormoon balans; een natuurlijk antwoord op alle aspecten van de overgang en bij ongemakken rondom de menstruatie.