Niki van Sprang

Mijn naam is Niki van Sprang en ik ben de slagman van de Nederland zware mannen dubbel twee. Mijn roei carrière begon in 2009 bij Roeivereniging Pampus uit Almere, waarvoor ik nog steeds trots uitkom. Het waren mijn ouders die vonden dat ik toch eindelijk eens iets aan sport moest gaan doen en Pampus was erg gezellig en ik bleek ook nog eens talent dus ik was snel verkocht.

In 2011 had ik voor het eerst de eer om Nederland te vertegenwoordigen op het Junioren WK. Daarna ben ik naar Amerika vertrokken voor een 4 jarig roei- en studieavontuur aan de University of California, Berkeley. Het was een geweldige ervaring als onderdeel van een van de grootste verzamelingen aan internationaal roei talent die er te vinden zijn onder leiding van een coach die 8 keer naar de Olympische Spelen  geweest was. De hoogtepunt van dat avontuur was de laatste race waarin wij Amerikaans kampioen geworden zijn!

Sinds begin 2017 ben ik weer terug in Nederland en lid van het Nederlands team. Sinds die tijd scull (zo heet roeien met 2 riemen) ik weer. In de afgelopen heb ik zowel in de 4 als de 2 geroeid en in allebei de nummers ook een Nederlands record geroeid wat erg gaaf was. Voor ons is dit seizoen erg belangrijk omdat nu de Olympische kwalificatie ticket vergeven worden. Voor ons betekent dat dat we onder de eerste 6 van de wereld moeten, vorig jaar waren we 7e. Oftewel het gaat een seizoen worden waarin alle details cruciaal zijn en daarom ben ik erg blij met de steun van New-Care omdat ik ervan overtuigd ben dat goede supplementen een van die details zijn die absoluut moeten kloppen!

Afbeelding