Michael Korrel

Geboortedatum: 27-02-1994
Sport: Judo
Belangrijkste resultaat: Nederlandse seniorentitel 2012


Michael Korrel begon op jonge leeftijd met wedstrijdjudo. Hij begon op zijn vierde met judo en won al snel wat motiverende prijzen. De man uit Vianen kreeg les van Marcel Houtzager. Bij de jongens tot 15 jaar won hij de Dutch Open Espoir in Eindhoven, gevolgd door NK brons iets later. Dat gaf hem de kans om mee te doen aan wat internationale jeugdtoernooien.

Korrel stapte in 2010 over tot de categorie U81kg waarin hij brons won op het NK, maar het jaar erop werd hij Nederlands kampioen bij de junioren, gelijk een categorie hoger, tot 90kg. Een doorbraak in een categorie waarin hij langer bleef.

Goed drie jaar lang won hij nationale titels, European Cups en in 2012 volgde zilver bij het EK voor junioren in Porec (KRO). Een maand later volgde de Nederlandse senioren titel. In de finale werd Noël van ’t End verslagen. Noël bleef in deze klasse en plaatste zich voor de Spelen in Rio U90kg. In die tijd werden er ook op juninoren niveau mooie wedstrijden gestreden met top judoka’s zoals Khusen Khalmurzaev, Li Kochman, Michael Zgank, Nikoloz Sherazadishvili, Krisztian Toth en Beka Gviniashvili.

Het EK junioren was Korrel beter gezind dan het WK junioren waar hij vaak strandde tegen bovengenoemde mannen. Wel was er in 2013 nogmaals zilver bij het EK junioren en in 2014 volgde zilver bij het EK tot 23 jaar in Polen, het laatste toernooi in het gewicht tot 90 kg.

Afbeelding