Lieke van Wijk

Geboortedatum: 18-09-1993
Sport: Hockey
Positie: Verdediging
Vereniging: MOP
Belangrijkste resultaat: Goud op Olympische Spelen jeugd 2010

Mijn naam is Lieke van Wijk en ik ben opgegroeid in Udenhout en Tilburg. Al sinds jongs af aan ben ik fanatiek aan het sporten met vrienden, maar ook met mijn familie. Ik kom uit een erg sportief gezin, met ouders die altijd actief zijn en een zusje die ook op hockey zit.

Destijds ben ik begonnen met hockeyen bij hockeyclub MHC Udenhout, maar via wat tussenstops ben ik nu aan mijn tweede seizoen bezig bij hockeyclub LMHC Laren. Ik heb voor hockey gekozen omdat teamsporten altijd al mijn absolute voorkeur hadden. Wat is er nou mooier dan samen met vrienden en teamgenoten het beste uit jezelf en elkaar halen?

Hockey heeft me veel geleerd op zowel sociaal, fysiek als mentaal vlak en heeft me op veel mooie plekken gebracht. Neem bijvoorbeeld de Jeugd Olympische Spelen in Singapore en de U21 WK en EK’s in Europa, maar ook tripjes met Laren naar bijvoorbeeld Lapland en Aruba. Helaas horen ook blessures bij de sport en heb ik daardoor heb nu ook de andere kant van de medaille gezien. Dit heeft me echter alleen maar geprikkeld en gemotiveerd om ook de komende jaren voor het hoogst haalbare te blijven gaan.

Lieke van Wijk - Hockeyster