Joey van Rhee

Geboortedatum: 14-11-1992
Sport: Wielrennen
Vereniging: Jo Piels
Belangrijkste resultaat: 2 etappezegens Olympia’s Tour 2014 en 2015

Mijn naam is Joey van Rhee, 24 jaar en ben woonachtig in Nijverdal. Op 12 jarige leeftijd ben ik begonnen met wielrennen, doordat ik deel nam aan het project ‘Kennis maken met sport’. Ik doe nu 12 jaar aan wielrennen en vind het een geweldige sport, waarbij ik alles uit mezelf kan halen. In de begin jaren was het vooral een individuele sport, maar tegenwoordig is het een echte teamsport geworden.

Ik heb vele mooie hoogtepunten meegemaakt, zoals een 3e plek op het Nederlands kampioenschap onder 23 jaar in Kerkrade en een 3e plaats in de Ronde van Drenthe profwedstrijd. Een aantal dieptepunten waren een scheurtje in mijn bekken door een valpartij en een knie operatie vorig jaar, waardoor ik een lange tijd uit de roulatie was.

Naast het wielrennen heb ik 2014 mijn HBO diploma Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogiek afgerond. Ik werk op dit moment ongeveer 10 uur per week met kinderen tot 12 jaar die gedragsstoornissen hebben. Ik behandel deze kinderen doormiddel van bewegen waar ik enorm van geniet.

Afbeelding