Janna Doumpas

Geboortedatum: 30-06-2001
Nationaliteit: Nederlands en Grieks
Sport: Atletiek
Specialiteit: 60m, 100m en 200m
Vereniging: Eindhoven Atletiek
Belangrijkste resultaat: Grieks Kampioen C-junioren 80m 2016

 

Ik heb voordat ik begon met atletiek altijd getennist. Met tennissen haalde ik elke bal. Vervolgens ging de bal dan vaak uit of in het net, maar ik haalde het wel om er op tijd bij te zijn J. Toen werd mij vaak gevraagd “waarom ga je geen atletiek doen?’’ toen besloot ik op mijn 12e dat ik dat ook wel wilde gaan proberen. Ik begon met trainen bij de atletiekvereniging in Someren, t’Jaspersport.

Na 2 jaar wilde ik iets serieuzer trainen en meer leren dan mogelijk was bij t’Jaspersport. Toen mocht ik 2x per week komen trainen bij het regionaal trainingscentrum Rotterdam (ATR). Het was ver reizen, maar dat had ik zeker over voor mijn sport. Gelukkig heb ik ook ouders die mij met heel veel liefde steunen en die het ook ervoor over hadden om mij te brengen. Bij ATR heb ik gelijk veel geleerd, niet alleen met sprint, maar ook met hordelopen, wat ik nooit had geleerd bij t’Jaspersport. Na een tijdje werd duidelijk hoeveel ik geleerd had, na 3 maanden een 4e plaats op 60m en 14e plaats met 60m horden op NK-indoor en een half jaar later Grieks Kampioen op de 80m. (C-junior)

Op mijn 15e accepteerde ik dat trainen bij t’Jaspersport geen toegevoegde waarde meer had voor mij en toen werd ik lid van Eindhoven Atletiek. Op mijn 16e ging ik trainen bij de sprintgroep van Erwin Mortier en besloot ik te stoppen bij ATR, omdat het reizen te veel energie van mij in beslag nam om alles te kunnen geven op wedstrijden en trainingen. Ik vond dit een moeilijke keuze om te maken, maar gelukkig train ik met een hele fijne, gezellige en leerzame trainingsgroep en voelde de keuze al snel als een hele goede keuze.

Op dit moment leer ik nog steeds heel erg veel van mijn trainingsgroep en is er altijd een goede sfeer tijdens trainingen, wat heel fijn is. Ik kan me goed ontwikkelen hier. Ik ben nog jong en nog aan het begin van mijn atletiek carrière. Gelukkig kan ik heel veel leren van mijn coach en trainingsgroep en zal ik altijd de steun van mijn ouders hebben. Zo hoop ik zo veel mogelijk te kunnen bereiken.

Afbeelding