Ivy van den Heuvel

Geboortedatum: 24-08-1988
Sport: IJshockey en Personal Training
Belangrijkste resultaat: Meerdere malen Nederlands en Duits Kampioen met Tilburg Trappers

Mijn naam is Ivy van den Heuvel. Ik ben geboren en opgegroeid in Den Bosch. Toen ik drie jaar oud was stond ik voor het eerst met mijn ijshockey outfit op het ijs. Vanaf dat moment had ik het al te pakken. Een aantal jaren later, toen ik 15 jaar was, had ik mijn debuut bij het 1e team van Tilburg. Op dit moment had ik mijn eerste doelstelling bereikt, waarna ik op mijn 18e de overstap maakte naar Amsterdam en vervolgens hier mijn aller eerste grote prijs won: de nationale beker van Nederland. Tijdens dit seizoen debuteerde ik in het Nederlandse team en speelde ik aan het einde van dit seizoen mijn eerste WK in China. Toen ik op mijn 22e terug bij Tilburg kwam, begon de club met het investeren in de eigen jongens uit de jeugd wat jaren later leidden tot de volgende prijzen: twee nationale bekers en twee kampioenschappen in Nederland. Dit was nog niet alles, nadien werd de stap gemaakt naar de Duitse Oberliga in 2015, waar wij twee kampioenschappen op rij in de wacht sleepten. IJshockey heeft mij veel meer gebracht dan alleen de sportieve momenten, het heeft mij helpen studeren, te ontwikkelen als mens, vriendschappen en het opzetten van een eigen bedrijf. Voor dit alles ben ik het meest dankbaar. 

Ik ben altijd met sport en gezondheid bezig. Waarom? Er is niks belangrijkers dan goed voor jezelf zorgen en hoe kan je dit beter doen dan met de juiste voeding en sport? In de afgelopen jaren heb ik geleerd de balans te vinden tussen beide, het ijshockey en mijn werk, en daarbij het optimale uit mezelf te halen als sportman, als personal trainer en als mens. Mijn gezondheid, zowel mentaal als fysiek, is erg belangrijk voor de sport die ik uitoefen, maar ook voor mijn werk. Het hebben van blessures kan ik in beide vakken die ik uitoefen niet gebruiken, waardoor ik er dan ook zelf zo goed mogelijk voor probeer te zorgen deze te tackelen met mijn gezonde levensstijl. 

Naast het ijshockey houd ik mij tussen de 25-30 uur bezig met het begeleiden van leden welke bij mij komen voor diverse redenen. Denk hierbij aan het verliezen van gewicht, fitter worden, een gezondere en/of betere levensstijl creëeren en fysiek sterker worden dan dat ze al zijn. Het goede voorbeeld geven aan de mensen die ik begeleid is dan ook cruciaal. Tot op de dag van vandaag haal ik nog steeds erg veel voldoening uit het helpen behalen van de doelstellingen van mijn leden.

Afbeelding