Eva Hovenkamp

Sport: Atletiek
Geboortedatum: 19-07-1996
Belangrijkste prestaties: 7e op EK 2016 (4x400m), deelnamen aan de Spelen in Rio 2016 (4x400m), 12e EK onder 23 in 2017 (400m), WK Londen 2017 (4x400m)

 

Al vanaf jongs af aan rende ik als kleien gup over de atletiekbaan. De trainingen zaten vol met spelletjes zoals tikkertje en wedstrijdjes rennen tegen elkaar, geweldig! Al snel kwam naar boven dat ik niet gemaakt was voor lange afstand of werpen. Het leukste wat ik vond was rennen, gewoon heel hard rennen. Sinds dat ik een jaar of 15 ben, ben ik mij dan ook nog maar alleen gaan focussen op de sprint afstand. Ik begon met het trainen voor de 100m en 200m en in 2016 kwam er een switch naar de 400m. De 400m is de langste sprint afstand van de atletiek. Het is best een lastig onderdeel want het gaat niet alleen om snelheid en kracht, maar ook uithouding, lef en tactiek komen om de hoek kijken. Ken je het gevoel dat je bij de start staat en weet; "Over minder dan een minuut lig ik languit na de finish uit te hijgen en voel ik mijn benen niet meer..." Nou, ik wel. En toch blijf ik het leuk vinden om elke race weer tot het gaatje te gaan. 

Naast elke dag hard te trainen op Papendal (Arnhem) studeer ik ook nog af en toe. Ik volg een bachelor opleiding aan de Wageningen Universiteit genaamd 'Health and society'. Hopelijk heb ik deze studie binnen 2 jaar afgerond en kan ik mij daarna even vol focussen op de sport. 

In mijn studie staat gezondheid centraal. We behandelen ook veel onderwerpen over sport en voeding. Daarom heb ik ook veel interesse in het onderwerp 'voedingssuppletie'.  Deze aanvulling kan iedereen gebruiken maar voor topsporters die het uiterste van hun lichaam vragen is een goede suppletie onmisbaar. Dankzij New- Care kan mijn lichaam optimaal presteren en de kracht leveren die ik nodig heb. Alle supplementen dragen met trots een NZVT keurmerk en daarom vertrouw ik op New- Care. Mijn doel voor nu is om te stralen bij de Spelen van 2020 en New- Care helpt mij met deze weg richting Tokyo! 

Afbeelding