Eva Bastmeijer

Geboortedatum: 20/06/1995
Sport: atletiek
Specialiteit: Verspringen
Belangrijkste resultaat: 6.21m verspringen

 

Als kind heb ik altijd al enorm veel gesport. Toen ik 12 was begon ik met atletiek bij vereniging a.v. Attila. Hier heb ik mijn junioren jaren getraind, en heb ik meerdere medailles op de Nederlandse kampioenschappen behaald op de 200m, het verspringen en het hink-stap-springen. Tijdens deze jaren ondervond ik dat atletiek mijn grote passie is, en ik volledig wilde focussen op mijn atletiek carrière. 

Sindsdien staat atletiek op nummer 1. Ik heb twee jaar in het buitenland gewoond waar ik fulltime bij Speedworks (o.l.v. Jonas Dodoo) en bij Ross Jeffs heb getraind. Ik train nu nog steeds bij Ross Jeffs, maar sinds een paar weken weer in Nederland. Ik heb me gespecialiseerd op het verspringen en heb afgelopen seizoen een PR van 6.21m gesprongen. Hiermee heb ik een 4de plaats op de Nederlandse ranglijst van 2018 bemachtigd. 

Ik blijf enorm hard werken om zo sterk en snel mogelijk te worden en zo ver mogelijk te springen. Hiermee wil ik volgend seizoen medailles halen op de Nederlandse kampioenschappen indoor en outdoor, en me kwalificeren voor een aantal internationale toernooien. Mijn grote doel is om op de Olympische Spelen te staan. 

Afbeelding