Detox

Ons lichaam bezit een natuurlijk afvalverwerkingssysteem waarmee het zichzelf actief schoonhoudt. Dit proces verloopt voornamelijk via de lever, maar ook de nieren, de spijsvertering en de huid spelen hierin een rol.

Soms wil je iets extra’s doen voor je lichaam, bijvoorbeeld omdat je veel kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt, omdat je veel wordt blootgesteld aan stoffen uit het milieu of omdat je om een andere reden je lichaam een extra schoonmaakbeurt wil geven. Dit kun je doen door het volgen van een detox kuur. Een detox kuur kan je ondersteunen om in het voorjaar en in het najaar een frisse start te maken.

Tijdens een detox kuur is het belangrijk om minimaal 1 tot 1½ liter water of kruidenthee te drinken. Maak voor een goed resultaat tijdens de kuur ook zo min mogelijk gebruik van koffie, suiker, suikerhoudende producten, eiwitrijke producten en alcohol. Een dagje naar de sauna om afvalstoffen uit je lichaam te zweten, intensief sporten en een drukpuntmassage kunnen ondersteunend werken.