Demi van den Wildenberg

Sport: Ateltiek
Geboortedatum: 29-02-2000
Specialiteit: 60 meter en 100 meter sprint
Belangrijkste resultaat: Nederlands Kampioen onder 20 jaar, 60 meter en 100 meter sprint

3 jaar geleden is het allemaal begonnen. De eerste stap in de atletiekwereld. 11 jaar lang gehockeyd en van de hockeycoaches het advies gekregen om echt eens atletiek te gaan proberen. De eerste training bij H.A.C beviel meteen en het smaakte naar meer. Een tijdje daarna had ik me aangesloten bij de vereniging Eindhoven Atletiek en daar begon ik met 2x in de week trainen. Hiernaast speelde ik op dat moment nog hockey. Al zag mijn techniek er nog absoluut niet uit zoals die moest zijn, zag mijn toenmalige trainer potentie in mij. Al snel werd duidelijk dat het niveau van atletiek niet meer samen kon met het hockeyen. De zomer van 2015 lang nagedacht en toen toch de keuze gemaakt om 100% voor atletiek te gaan. Wat ben ik blij met die keuze!

Indoorseizoen 2016, vanaf dat moment ging alles in sneltrein vaart. Mijn 2e atletiekwedstrijd ooit was het NK-junioren indoor. Totaal zonder verwachtingen naar de wedstrijd toe waar ik tot iedereen zijn verbazing de finale haalde. Ik trainde nog niet zoveel rond deze periode en werd op het NK outdoor junioren 3e. Hierdoor raakte ik nog meer gemotiveerd. In 2017 ben mocht ik trainingen meedoen met de senioren. Dit zorgde voor nog grotere stappen. Ik pakte brons op de 60m tijdens het NK Junioren. Tijdens het NK senioren werd ik 6e in een nieuw Persoonlijk Record.

Outdoor seizoen 2017. Totaal onverwachts kwalificeerde ik me voor het EK<20 in Grossetto. Op het NK outdoor Junioren een bronzen medaille. Het EK<20 is het gaafste wat ik tot nu toe heb meegemaakt. Ik eindigde op de 100m sprint 11e en met de 4x100 estafette 8e.

Indoor seizoen 2018. Het doel voor 2018 was om ontzettend graag naar het WK<20 in Finland gewild maar heb me hier helaas niet voor kunnen kwalificeren.

Ik ben erg benieuwd wat de toekomst me nog gaat brengen. Nederlands kampioen te worden en dat is gelukt! Zowel indoor als outdoor ben ik Nederlands kampioen <20 geworden. Ook had ik ontzettend graag naar het WK<20 in Finland gewild maar heb me hier helaas niet voor kunnen kwalificeren.

Afbeelding