9 januari 2024

Supplementen voor het sporten

Heb jij het goede voornemen om weer of meer te gaan sporten in 2024? Onze supplementen kunnen jou daarbij heel mooi ondersteunen. Ontdek onze sportieve supplementen en ga ervoor!

 

Creatine

Creatine is een populair supplement onder sporters. Het is een belangrijke energiebron voor je spieren wanneer een grote, kortdurende, explosieve krachtinspanning moet worden geleverd. Je kunt hierbij denken aan gewichtheffen, bankdrukken of het trekken van een sprintje.

Met name voor krachtsporters kan een aanvulling met het supplement creatine nuttig zijn om sportprestaties te verbeteren. New Care Creatine is speciaal samengesteld om te voorzien in de verhoogde behoefte bij sportprestaties.

Creatine is een lichaamseigen stof die wordt opgeslagen in je spieren. De stof speelt een belangrijke rol bij de energievoorziening van spier- en zenuwcellen. Het verbetert prestaties, ondersteunt de spierkracht en stimuleert de spiergroei en (vetvrije) spiermassa bij explosieve krachtinspanningen. Een goed supplement voor jouw goede voornemen.

 

Erwten proteïne

Je hoort en leest regelmatig over het belang van eiwitten tijdens het sporten. Denk ook maar eens aan de vele eiwitshakes en eiwitrepen die je in de supermarkt en op social media voorbij ziet komen. De vraag is, waarom we allemaal overgaan op deze eiwitproducten?

Je lichaam heeft eiwitten nodig. Eiwitten komen in onze voeding bijvoorbeeld voor in eieren, vlees, vis, noten en peulvruchten. Bij fysieke inspanning, zoals fitness of krachttraining, gebruik je je spieren heel erg intensief. En daar komen de eiwitten om de hoek kijken. Want voor de gezondheid van je spieren zijn aminozuren essentieel en deze aminozuren haal je uit eiwitten.

Als je je spieren intensief gebruikt, is een voldoende aanvoer van aminozuren en dus van eiwitten super belangrijk. Een eiwit supplement is dan een welkome aanvulling op jouw dagelijkse voeding.

New Care Erwten proteïne is een vegan eiwit supplement dat een goed gehalte goed opneembare eiwitten uit erwten bevat. Omdat de eiwitten afkomstig zijn uit erwten, is New Care Erwten proteïne ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. New Care Erwten proteïne is een goed alternatief voor wei en soja proteïnen. Aan deze formule zijn geen synthetische smaak- en zoetstoffen toegevoegd. Een heel natuurlijke én vegan manier om de eiwitten in jouw de dagelijkse voeding aan te vullen dus.

 

Magnesium

Magnesium is een belangrijk mineraal voor je spieren. Als je spieren na het sporten ondersteuning kunnen gebruiken, kun je via een supplement extra magnesium nemen.

Magnesium kan niet door je lichaam zelf worden aangemaakt. Dit betekent dat je volledig afhankelijk bent van de hoeveelheid magnesium die je via je voeding binnenkrijgt. Als je regelmatig sport is de behoefte aan magnesium hoger. Er gaat namelijk magnesium verloren doordat je tijdens intensieve inspanning gaat zweten en omdat je spieren bij inspanning meer magnesium verbruiken.

Ook als je stress ervaart kan je behoefte aan magnesium hoger liggen. Je spieren kunnen dan ook meer gespannen aanvoelen waardoor ze meer magnesium nodig hebben. Wat magnesium doet voor je spieren, doet het ook voor je zenuwen. Dit betekent dat magnesium ook belangrijk is voor het goed functioneren én laten ontspannen van je zenuwen.

Je kunt zelf zorgen voor magnesium door dagelijks magnesiumrijke voedingsmiddelen te eten, zoals bladgroenten, bananen, noten en zaden. Mocht je daarnaast extra ondersteuning willen gebruiken, dan kun je kiezen voor een voedingssupplementen op basis van magnesium. Magnesium is zowel in capsule en tablet vorm, als in de vorm van een spray (olie) en in sticks (poedervorm) verkrijgbaar bij ons. De sticks zijn makkelijk om mee te nemen en kunnen zonder water worden ingenomen. Handig voor tijdens het sporten!

 

Ontdek welk supplementen passen bij jou en jouw sportprestaties.